Voetbalkleding wassen en drogen

Na het voetballen is je voetbalkleding vies. Je gooit het de was in zonder na te denken, als het maar schoon is toch? Echter, je voetbalkleding gaat veel langer mee als je het op de juiste manier wast en droogt. Borduurwerkdeal.nl geeft in deze blog je de beste was- en droog tips. Na het lezen van deze blog gaat je voetbalkleding langer mee!

Wassen van vloerbekleding

Iedere voetballer of sporter kent het wel, de vieze onaangename lucht in de sporttas. Je hebt had gerend en flink lopen zweten in je kleding. Zorg dat je direct begint met wassen, liever vandaag dan morgen. Was de kousen los van de voetbalshirts en shorts. De shirts kun je het beste binnenstebuiten wassen op maximaal 40 graden. Als er een opdruk op het shirt staat adviseren we je om niet te heet te wassen en altijd binnenstebuiten. Het grote voordeel is dat je hierdoor kleurvervaging tegengaat en beschermd bent tegen de aanslagen van de trommel van de wasmachine.

Als laatst nog tip voor het wassen, zorg dat je de wasmachine niet te vol stopt. De wasmachine kan hierdoor beter in de vezels van de shirts doordringen. Er is tegenwoordig een speciaal wasmiddel voor sportkleding te vinden. Deze speciale formule is gemaakt tegen zweet en vochtplekken en houdt de stof beschermd.

Als je nieuwe voetbalkleding hebt gekocht, kun je ze het beste apart wassen. Het voordeel is dat ze hier niet afgeven op je andere kleding.

Grasvlekken schoonmaken

Grasvlekken zijn hardnekkige vlekken die niet maar zo weggaan, een enkele wasbeurt is niet altijd voldoende. Zorg dat je de kleding eerst behandeld met groene zeep of een vlekkenverwijderaar. Pas met het laatstgenoemde goed op omdat de chemische substantie de stof kan aantasten. Je kunt met een zacht borsteltje de grasvlekken verwijderen om daarna de voetbalkleding met de groene zeep te laten weken. Gebruik bij voorkeur een zacht borstel en borstel niet te hard.

 

Voetbalkleding drogen

We adviseren je om de kleding vooral niet in de droger te gooien. Door de warmte van de trommel verbrandt de stof en zorg tevens voor pluisjes en kan evt. de bedrukking beschadigen. Bedrukkingen zijn erg fragiel en kwetsbaar daarom adviseert borduurwerkdeal te borduren i.p.v. bedrukken. Het beste kun je de kleding aan de waslijn hangen. Is voetbalkleding is kletsnat? Wring het niet uit, want ook dit kan voor beschadigingen zorgen.

Geef een reactie