Ga voor duurzaam en eerlijk, kies voor fair trade kleding

Bij duurzaam ondernemen gaat het om de balans tussen de 3 p’s: people, planet, profit. Dit betekent dat u binnen uw bedrijf rekening houdt met de effecten op uw werknemers, het milieu en de maatschappij. Vaak leveren investeringen op gebied van duurzaamheid en energiebesparende maatregelen kostenbesparingen op. Belangrijk onderdeel van die realiteit is dat de milieudruk van bedrijfsactiviteiten blijft toenemen. Grondstoffen worden schaarser en duurder. De overheid probeert met richtlijnen en wetgeving verduurzaming van het bedrijfsleven af te dwingen. Ook maatschappelijke ontwikkelingen als de vergrijzing en de zorgkosten drukken drukken op het bedrijfsleven. Inkoop van fair trade kleding is daar een onderdeel van.

Fair trade kleding bij Borduurwerkdeal.nl

Borduurwerkdeal.nl heeft een speciaal assortiment van CottoVer geselecteerd die bestaat uit textiel die voor een eerlijke prijs zijn gekocht van boeren uit bijvoorbeeld West-Afrika.

Bij CottoVer draait alles om duurzaamheid, in elke stap van de productieketen – van katoen tot eindproduct – hebben ze getracht duurzaamheid prioriteit te geven. Dit resulteert in een uitgebreide collectie basiskleding in vele prachtige kleuren, modellen en maten. De filosofie van CottoVer is dan ook duurzaamheid combineren met stijl.

Het fair trade keurmerk

De kleding van CottoVer voldoen aan alle eisen van het fair trade keurmerk. Daarmee garanderen we een eerlijke prijs voor boeren en een milieuvriendelijke katoenteelt. Als je in aanmerking voor het keurmerk moet je ook aangesloten zijn bij een gedragscode zoals ethical trading initiatieve of fair weer foundation. Daarmee worden de arbeidsomstandigheden in de naaiatelier gegarandeerd.

De producten moet verder voldoen aan de internationale standaarden die de teler prijsgaranties geven en goede arbeidsomstandigheden garanderen.

 

Naast eerlijke handel, zijn er ook eisen voor milieubelasting. De fabrikanten mogen bijvoorbeeld geen gevaarlijke bestrijdingsmiddelen gebruiken, verder moet men aantonen dat ze op gebied van water- en afvalbeheer maatregelen nemen.

Door kleding te kopen van Cottover bij Borduurwerkdeal.nl draag je niet alleen bij aan beter milieu, maar help je ook 100 miljoen huishoudens verdeeld over 70 landen. Katoenboeren ontvangen minstens een minimumloon voor hun werkzaamheden.

Borduren met uw logo

We hebben allerlei soorten kledingstukken van Cottover, denk aan broeken, sweaters, T-shirts voor dames, heren en kinderen. Ze zijn te borduren met u logo, tekst of naam.

Geef een reactie