Ga je binnenkort op wintersportvakantie? Wij geven 10 tips

Ga je binnenkort op wintersportvakantie? Kijk dan snel verder, want borduurwerkdeal.nl heeft een top 10 tips samengesteld voor het kiezen van de juiste wintersportkleding.

 1. Kijk verder dan het uiterlijk

Laat je niet verleiden door het mooie uiterlijk van je skibroek of jas. Let ook op de functionaliteit, bijvoorbeeld van welke materiaal is de kleding gemaakt? Heeft de skibroek sneeuwvangers? Houdt je ogen goed open en laat je keuze niet afhangen niet van het mooie uiterlijk.

2. In lagen kleden

Binnen de wintersport is het kleden in laagjes vanzelfsprekend. Denk aan de onderste laag(thermo ondergoed) een goede isolatielaag( bijv. Fleece) en de 3e laag, een winterjas of softshell jas. Je kunt hierdoor makkelijk switchen van laag, bijvoorbeeld als iets warmer wordt.

 

3. Thermo ondergoed

De kou moet niet onderschat worden tijdens je wintersportvakantie. Daarom is het van groot dat je geschikte onderkleding gebruikt. Vermijd katoenen onderkleding en kies zoveel mogelijk voor thermo kleding, denk aan wollen of synthetische kleding.

4. Water-, winddicht en ademend

Tijdens het skiën kun je zweten en daarom is het van belang dat vocht goed word afgevoerd. Dankzij de eerdergenoemde lagen zorgen daarvoor. Een belangrijk voorwaarde is dat de kledingstukken winddicht een goed ademend zijn. We zien wintersportkleding steeds beter ontwikkelend word, waar u als consument van profiteert.

5. Duren merken zijn niet altijd de beste keuze

Bij de keuze voor goede wintersportkleding is het in de meeste gevallen zo dat bijvoorbeeld de winterjassen met een groot prijskaartje kwalitatief beter zijn dan de goedkopere. Echter, er zijn merken die alleen duur zijn om zijn bekende merknaam. Probeer hier kritisch na te kijken.

6. Bewegingsvrijheid: koop de juiste maat, pasvorm en materialen

Laat je niet beperken in je bewegingsruimte en probeer bij de keuze voor je wintersportkleding rekening te houden met de juiste en goede pasvorm. Maak in het pashokje de bewegingen die je tijdens het skiën of snowboarden maakt en kijk of je niet word belemmerd in je bewegingen. Ook het gewicht van kleding kan een rol spelen, lichte materialen zijn bevorderlijk voor je bewegingsruimte

7. Goed advies nodig? Ga naar de specialist

Wintersportkleding kun je zowel in de winkel of online kopen. Echter, er is zoveel aanbod waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Vraag advies en specificeer je wensen zodat je iets koopt waar je echt tevreden mee bent.

 8. Warme handschoenen, mutsen en sjaals

Voor een comfortabel ski-toch is het prettig dat alles warm is, dus ook je nek en handen. Vergeet dit dus niet mee te nemen in je wintersport outfit.

9. Wintersportkleding borduren of bedrukken?

Er zijn mogelijkheden om wintersportkleding te personaliseren met een logo of tekst van je bedrijf of vereniging. Voor een kleine meerprijs heb je een unieke winterjas of broek die opvalt tussen de rest.

 10. Wintersportkleding voor meerdere doeleinden

Wintersportkleding hoeft niet alleen voor de sport te dienen. Een ski-jas kan ook ideaal zijn als  jas in de winter. Met de goede wintersportkleding bent u ook goed voorbereid voor de koudste winters.

Geef een reactie