Bedrijfskleding bestellen? Waar moet ik op letten

U heeft werkkleding voor u bedrijf nodig. Op het internet zijn er vele aanbieders te vinden met ieders een verschillend assortiment. Waar moet ik op letten en wat komt er precies bij het bestelling van bedrijfskleding kijken?

Soorten bedrijfskleding

Voordat je bedrijfskleding  gaat bestellen is het goed om te kijken aan welke eisen de kleding moet voldoen. Het internet staat vol met verschillende webwinkels , dus vergelijk de verschillende websites goed voordat u een keuze maakt. Zoek u praktische en functionele  of bent u opzoek naar representatieve bedrijfskleding? Voor bijvoorbeeld kleding in de bouw is noodzakelijk is het van belang dat het sterk en duurzaam is. Het is verder belangrijk dat u goed en vrij in de kleding kunt bewegen. Denk bijvoorbeeld aan werkbroeken met meerdere zakken of extra verstevigde kniestukken. Ook zijn er kledingstukken te vinden die waterafstotend of brandvertragend zijn. Met nette kleding zoals overhemden moet je naast het uiterlijk ook rekening houden met praktische zaken zoals de  omstandigheden en de temperaturen. Bekijk de situatie bij uw bedrijf om te beoordelen aan welke eisen de kleding moet voldoen

Welke gegevens moeten er op kleding borduren of bedrukken

Wil je herkenbaar zijn als bedrijf? Dan is een naam of bedrijfslogo voldoende. U kunt uw kleding ook als marketingtool gebruiken om nieuwe klanten te trekken, door bijvoorbeeld uw website of mailadres op de bedrijfskleding te borduren of bedrukken.

Wat voor kleding wilt u bestellen

Het is altijd goed om te kijken naar de leveringsvoorwaarden. Zijn er extra kosten voor nabestellingen, minimale bestelgrootte, retourneer voorwaarden etc. Bij representatieve bedrijfskleding is het van belang dat de pasvorm goed is, informeer dus goed om tegenvallers te voorkomen. Heeft de borduurder/drukker een groot assortiment met verschillende soorten kleding, maten en kleuren?

Het is belangrijk dat de tekst op bijvoorbeeld poloshirt op ruime afstand leesbaar is. Zorg bij het aanleveren van je logo, tekst of naam dat ze voor jou goed leesbaar zijn. Hou ook rekening met de kleurverschillen, grijs op wit valt natuurlijk minder goed op dan zwart op wit. Lettertypes met mooie krullen  en haken kunnen er mooi en representatief uitzien, maar je loopt het risico dat ze door de bedrukking of borduring amper of niet leesbaar zijn. Kortom hoe minder gedetailleerd hoe duidelijker het logo of tekst op het kledingstuk komt.

Geef een reactie