9 tips voor het gemakkelijk en snel wassen van kleding

Veel mensen vinden de was doen een verschrikkelijk klusje in het huishouden. Wij geven je 9 tips, met deze tips laten we zien hoe snel en gemakkelijk je voortaan de was kunt doen.

Tip 1

Vouw je was binnenstebuiten, voordat je het gaat wassen. Hierdoor blijft de kleding langer mooi en wordt het niet snel dof. Ook blijft een eventuele print langer mooi!

Tip 2

Check bij ”goede” kleding altijd de labels, want niets is zo vervelend als het te warm wassen van kleding, waardoor je het niet meer kunt dragen. Doe kleding met bepaalde prints of stofjes eventueel in een waszakje, hierdoor blijft het kledingstuk ook langer mooi.

Afbeeldingsresultaat voor waslabels

Tip 3

Probeer je was te sorteren. Hierdoor ben je als je even snel wilt wassen, niet eerst alle was aan het sorteren. Sorteer het bijvoorbeeld op kleur, een wasmand voor de gekleurde was en een wasmand voor de witte was. Je kunt de was ook op kledingstuk sorteren. Doe bijvoorbeeld alle sokken in een kleine wasmand, zo kun je die gemakkelijk bij een andere wasbeurt in doen.

Tip 4

Veel mensen vergeten dat de wasmachine ook gereinigd moet worden. Je kunt de wasmachine reinigen door op 90 graden te wassen met wat soda erin. Zo spoel je alles goed door. Dit kun je bijvoorbeeld elk half jaar doen. Hierdoor gaat de wasmachine langer mee!

Tip 5

Veel mensen raken wel eens sokken kwijt. Dan heb je een stapeltje met sokken waarvan het setje niet compleet is. Een tip om je sokken een stuk minder snel kwijt te raken. Doe als je de sokken gaat wassen alle sokken in een waszakje. hierdoor hou je de sokken bij elkaar en raak je ze dus veel minder snel kwijt.

Afbeeldingsresultaat voor waszakje met sokken

Tip 6

Was op een lage temperatuur. Tegenwoordig is het helemaal niet nodig om super heet te wassen. Hierdoor wordt de was allen maar snel dof. Er zijn tegenwoordig betere wasmiddelen dus 30 of 40 graden is warm genoeg.

Afbeeldingsresultaat voor waslabel 40 graden

Tip 7

Zorg dat je de schone/natte was direct uithangt als het klaar is. Hierdoor krijg je minder snel kreukels. Je hebt het strijkijzer dan een stuk minder vaak nodig.  Als je de was te lang nat in de wasmachine laat zitten gaat het stinken, dat moeten we natuurlijk niet hebben, want dan kan je het weer opnieuw gaan wassen.

Afbeeldingsresultaat voor was aan een wasrek

Tip 8

Gebruik de droogtrommel als strijkijzer. Doe de natte kleding in de droger voor ongeveer 10 minuutjes, haal de was uit de droger en hang het direct op een hanger. Doordat de was dan nog nat/vochtig en heet is, droogt het recht op en zo heb je het strijkijzer veel minder vaak nodig!

Tip 9

Onze geborduurde kleding kunt u gerust normaal wassen samen met andere kleding, dit hoeft niet apart!

 

Geef een reactie