7 feiten over horecakleding in de horeca die je moet weten.

Geïnteresseerd in feiten over horecakleding? Ga er dan even goed voor zitten. Het Britse concern Simon Jersey heeft onderzoek gedaan in Duitsland en Verenigd Koninkrijk naar bedrijfskleding en de achterliggende psychologie. In het kort hebben we uit het onderzoek de volgende feiten op een rij gezet. Wat is de verborgen motor uit het succes?

Een Professionele serveerster betekent Hygiënische en Schone toilette

Je zou denken dat de kleding van een serveerster weinig tot niets te maken heeft met de kwaliteit van de toiletten. Volgens het onderzoek ligt het toch iets anders. Meer dan twee-derde van alle bezoekers van een restaurant verwacht bij een nette en professionele serveerster een schoon en fris toilet.

Horecapersoneel in professionele horecakleding serveert grotere porties

Dat veel denkprocessen onbewust gaan bewijst dit onderzoekresultaat. Bijna 50% van alle restaurantbezoekers denkt dat men grotere porties krijgt als het horecapersoneel netjes en professioneel gekleed is.

Professionele uitstraling door bedrijfskleding, dus goed en populair restaurant

Een bekende aanname van klanten is populariteit, als er veel mensen in het  restaurant zitten zal het restaurant wel goed zijn. De conclusie is dat populariteit klanten aantrekt. Ruim driekwart van de consumenten denkt dat als het personeel professionele horecakleding heeft de horeca onderneming populairder is dan als men er in hun vrijetijdskleding rondloopt.

Ruime en brede wijnkaart door professionele bedrijfskleding

Een gevarieerd wijnaanbod staan voor veel consumenten gelijk aan goede kwaliteit. Maar liefst 81% van de klanten denk dat horeca bedrijven waar het personeel netjes gekleed is, ze een ruime wijnselectie hebben.

Service en het respect van het personeel

Om te voorkomen dat dit feitenlijstje te veel van hetzelfde word, sluiten we af met het volgende. Wanneer personeel in restaurants gekleed zijn in werkkleding, verwacht  men goede service(88%) en (90%) respect van het personeel.

Conclusie

Professionele bedrijfskleding is een must voor ieder horecabedrijf die wil groeien. Om nog een stap te maken in professionaliteit, kun je de kledingstukken personaliseren. Door je horecakleding te borduren of bedrukken met je bedrijfslogo heeft u een uniek product, waardoor uw organisatie meer eenheid uitstraalt.

Geef een reactie