10 tips voor het kopen van werkkleding

Ieder product heeft een maximale levensduur en moet ooit vervangen worden. Werkkleding is daar één van. Voordat je gaat investeren is het belangrijk om op onderzoek te gaan. We geven 10 handige tips om je op weg te helpen. De tips zijn van toepassing op alle branches.

Tip 1: Huisstijl

Werkkleding is onderdeel van je huisstijl. Idealiter laat u eerst een huisstijl door een grafisch vormgever ontwerpen alvorens u bedrijfskleding besteld.

Tip 2: Maattabel

Het  bedrukte of bedrukken kleding kan de leverancier niet terugnemen en het ene merk valt anders als het andere. Sterker nog; verschillende producten binnen een merk kunnen anders vallen. Het is van belang om de maattabel erbij te halen en te raadplegen.

Tip 3: Hoe meer hoe beter

Bij een goed visitekaartje horen contactgegevens. Laat de kleding bij voorkeur allen bedrukken met een logo van uw bedrijf en tekst. De namen van je collega’s kun je toevoegen of je laat het bij een naambordje.

Tip 4: Is werkkleding aftrekbaar van de belasting?

Werkkleding of bedrijfskleding moet aan een aantal minimale voorwaarden voldoen voordat je het van de belasting mag aftrekken. Indien ze voldoen, ziet de belastingdienst het als verkapt loon met alle gevolgen van dien. Laat bij twijfel je adviseren door een belastingadviseur.

 

Tip 5: Tijd van leveren

De levering van het product kan een tijdje duren. Zorg dat je goed rekening houdt met de levertijd zodat je de kleding ruim op tijd binnen hebt voordat bijvoorbeeld naar een vakbeurs gaat.

Tip 6: Denk aan je vollere vrouwelijk collega

Ieder personeelslid moet zich goed voelen bij het kledingstuk. Omdat werkkleding vaak getailleerd is, kan je vrouwelijke collega met een voller postuur slechter afkleden. De herenkleding kleden over het algemeen rechter af en zijn een goed alternatief.

Tip 7: De wasvoorschriften en strijken

Zorg dat je altijd houdt aan de voorschriften op het waslabel. Strijk nooit over de print maar leg er bijvoorbeeld een doek overheen of strijk binnenste buiten. Probeer zoveel de wasdroger te vermijden.

Tip 8: Druk of borduurtechniek

Niet iedere borduurtechniek is geschikt voor bedrijfskleding. Hoewel het soms vanzelfsprekend is, is het belangrijk om er  goed naar te kijken om teleurstelling te voorkomen.

Tip 9: Keuze van het materiaal

Polyester ademt minder goed katoen ( uitgezonderd sportkleding). Voordeel van polyester kleding is dat de levensduur groter is. Probeer Nylon zoveel mogelijk te vermijden als je voornamelijk binnen werk.

Tip 10: Levensduur

Bedrijfskleding is niet een eenmalige uitgave. Na verloop van tijd gaat het er minder representatief uitzien. Aan u de taak om dit op te merken voordat uw klanten dit doen. Netjes gekleed gaan is een mooie vorm van beleefdheid. Maak daarom een budget vrij voor bedrijfskleding en het betaald je terug.

Geef een reactie