Duurzame kleding en borduren

Wereldwijd zien we de opkomst van duurzame en milieuvriendelijke producten. Als maatschappij moeten we verder moeten kijken dan enkel geld verdienen, toekomstige generaties verdienen een gezonde wereld waar we niet meer van alles weggooien en verspillen.

Kleding moeten we zien als een duurzaam product waar we lang mee kunnen doen zodat we kunnen bijdragen aan betere en schonere wereld. Het merk Cottover maakt grote stappen en loopt hiermee voorop. Ze bieden een duurzaam en breed assortiment basiskleding in de beste kwaliteit. Naast het bekende OEKO-TEX certificaat, bezitten ze het Fairtrade, GOTS en NORDIC SWAN certificaat. Met andere woorden Cottover werkt voortdurend en actief aan duurzame kleding en stelt hoge eisen aan arbeidsomstandigheden, gezondheid,  milieu en kwaliteit. Naast Cottover bieden geven steeds meer kledingmerken gehoor aan de wensen van maatschappij en gaan mee in het verduurzamen van het assortiment.

Borduren is duurzaam

De combinatie duurzame kleding en borduren is snel gemaakt want bij beiden streeft men tegen verspilling en is men pro duurzaam. Borduren heeft in tegen stelling tot bedrukken een langere levensduur doordat de garen in de stof zijn geborduurd. Als u voor een duurzame oplossing kiest, is de keuze voor borduren i.p.v. bedrukken makkelijk gemaakt. De borduring gaat over het algemeen langer dan de kleding zelf en is in tegenstelling tot bedrukken ook nog eens chiquer en unieker.

Bent u geïnteresseerd naar de duurzame oplossingen die we uw bedrijf kunnen beiden op het gebied van bedrijfskleding en borduren? Neemt vrijblijvend contact met ons zodat we kijken wat we voor u kunnen betekenen.

 

cottover