De juiste keuze bij het kopen van bedrijfskleding met borduring of bedrukking

Het internet staat vol met verschillende aanbieders van bedrijfskleding, daarnaast kunt u verder de kleding personaliseren met een borduring of bedrukking. Het kan zijn dat u hierdoor de bomen door het bos niet meer ziet. Door uw zoekeisen te filteren krijgt u een beter beeld en kunt u hierdoor betere afwegingen maken en de juiste keuze maken

Bedrijfskleding of promotionele kleding

Tussen bedrijfskleding en promotionele kleding zit een groot verschil. Promotionele kleding is ideaal voor eenmalig of minder frequent gebruik, de stof is over het algemeen van het lagere kwaliteit. Voor een bedrijfsuitje, een campagne, of beursbezoek zijn deze kledingstukken ideaal.

Bedrijfskleding word veel frequenter gebruikt, slijt daardoor sneller en moet lekker zitten. Kijk goed naar de dikte van de stof, een poloshirt met hoger gram/dichtheid percentage is slijt minder snel dan een poloshirt met een laag gram/dichtheid percentage. Kijk verder ook goed naar het materiaal, polyester ventileert goed maar scheurt snel. Katoen met een hoge dichtheid is zeer degelijk maar kan ook te warm worden. Het is daarom verstandig om voor een bestelling een aantal pasmodellen aan te vragen zodat u niet voor teleurstellingen komt te staan.

softshell jassen

Matchende kleuren

Als u kleding wil laten personaliseren met een bedrukking of borduring, is het goed om te kijken naar de kleur. Kleuren kunnen met vloeken of u logo kan zelfs slecht opvallen in een bepaalde kleur. Een donkerblauw op een zwart poloshirt valt bijvoorbeeld minder goed op dan op een wit poloshirt. Mocht er geen kleur goed matchen, overweeg dan om het gehele logo wit of zwart te maken, dit zijn doorgaans neutrale kleuren. Geeft altijd bij een bedrukking de PMS, RGB, of CMYK kleurcode door aan de bedrukker. Bij een borduurder is het niet verplicht, maar kan het soms handig zijn. Kleuren kunnen namelijk al verschillen per beeldscherm of ondergrond en in een bepaalde belichting.

Verder is het van groot belang dat u een kwalitatief hoogwaardig vector bestand aanlevert in AI of EPS formaat bij de bedrukker of borduurder.

Kleding passen

Als u kleding in de winkel komt, past u toch eerst voordat u koopt of de kleding laat bedrukken of borduren? Gepersonaliseerde kleding kan niet geretourneerd worden, het zou jammer zijn als er een aantal kledingstukken veel te klein zijn. Maak daarom gebruik van de mogelijkheid om de kleding rustig te passen voordat u overgaat tot bestelling of vraag een maattabel aan en met het zelf door met een meetlint. Het beste kunt u een aantal maten bestellen om deze vervolgens rustig met het team of bedrijf te passen. Pas als de maten duidelijk zijn, kunt u met een gerust hart overgaan tot bestelling.

bedrijfskleding clique gerry

Overgaan tot bestelling

Heeft u de juist voorbereidingen getroffen? We hebben een kort lijstje samengesteld.

  1. Wat voor kleding heb ik nodig, welke eisen stel ik
  2. Keuze voor een kledingstuk en leverancier
  3. Passen de kleuren goed bij mijn logo
  4. Passen en maten noteren
  5. Overgaan tot bestelling.
  6. U maakte de juiste keuze:)