De Oorsprong van Badges en Patches

De Oorsprong van Badges Patches

 

Een geborduurde patch, ook wel bekend als een stoffen badge, is een borduurwerk dat is gemaakt met behulp van een stoffen achterkant en draad. De kunst van het maken van geborduurde lappen is een oude traditie en werd oorspronkelijk met de hand gedaan. In de eerste helft van de twintigste eeuw werden ze gewoonlijk geborduurd met een borduurmachines. Computergestuurde machines met hoge snelheid hebben geleid tot massaproductie.

Er zijn verschillende methoden om ze op het stofoppervlak te bevestigen. Geborduurde patches kunnen worden bevestigd met een speld, worden vastgenaaid of worden vastgemaakt met modernere methoden zoals opstrijkbare patches, door de droger geactiveerde kleefstof en klittenband.

Geborduurde patches

Geborduurde patches – een belangrijk identificatiemiddel voor militairen en ander geüniformeerd personeel – vinden hun oorsprong duizenden jaren geleden in oude culturen van de Middellandse Zee, het Midden-Oosten, China, India en Zuid-Amerika, waar de kunst van het decoreren van stof met draadstiksels is ontstaan. nodig] Uitgebreide met de hand gestikte ontwerpen en patronen werden gebruikt om de gewaden van royalty’s te verfraaien en voor religieuze artefacten.

Tegenwoordig worden geborduurde patches gebruikt door overheidsorganisaties (inclusief uniformen van strijdkrachten, hulpdiensten en andere gespecialiseerde arbeiders), sportteams en bedrijven in de privésector om rang, baan, specifieke positie of gespecialiseerde eenheid aan te duiden. Jongerengroepen, waaronder sportteams, scoutingorganisaties en gespecialiseerde clubs, dragen vaak kleding met geborduurde patches. Ze worden ook door ruimteagentschappen gebruikt op de uniformen van astronauten om de missie aan te duiden. Patches worden ook door enthousiastelingen verzameld.

Voordat de computertechnologie opkwam, werden patches met de hand gemaakt. Het algemene proces blijft echter vandaag hetzelfde. Eerst wordt een stoffen rug in vorm gesneden. Om rafelen te voorkomen, zijn de randen van de achterkant met warmte geseald. Vervolgens wordt de draad op zijn plaats genaaid. Sommige ontwerpen hebben de achterkant als achtergrond van de patch, terwijl andere de achterkant volledig bedekken met steken. Om de pleister af te werken, kan op de achterkant opstrijklijm worden aangebracht – een stap die oorspronkelijk niet was uitgevoerd.

 

badgesborduren

Machines gemaakt tijdens de 18e en 19e-eeuwse industriële revolutie veranderden de kledingproductie met technologie zoals elektrische weefgetouwen en naaimachines, waardoor stoffen van meer uniforme kwaliteit werden gemaakt en de productie-efficiëntie aanzienlijk werd verhoogd. Borduren – ooit een tijdrovend, met de hand gemaakt steek-voor-steekproces – kreeg een revolutie door de introductie van de borduur-borduurmachine, uitgevonden door Isaak Groebli uit Zwitserland in 1863. [3] Net als de baanbrekende naaimachine werkte deze met een tweedraadssysteem. De vroege productie van de meernaaldmachine, aangedreven door een met de hand gedraaide slinger, was niet veel sneller dan handwerk, maar het was opmerkelijk dat er meerdere kopieën van identieke ontwerpen konden worden gemaakt. Groebli’s machine maakte gebruik van de combinatie van een naald met continu schroefdraad en een shuttle met daarin een draadspoel. De shuttle zelf leek op de romp van een zeilboot. “Schiffli” betekent “kleine boot” in het Zwitserse dialect van de Duitse taal, dus zijn machine kwam bekend te staan ​​als een borduurmachine. [4] Een automatische machine, verfijnd door Isaak’s oudste zoon in 1898, vereenvoudigde het mechanische systeem zodat het door één enkele operator kon worden bediend.

Soorten steken – inclusief kettingsteek, knoopsgat- of dekensteek, rijgsteek, cordonsteek en kruissteek – vormen de basis van borduren. Patches zijn vaak gemaakt van ketting-, satijn- en zoomsteken en machinewerk is afhankelijk van het gebruik van meerdere draden.

 

patches

Dankzij geavanceerde technologie kan vrijwel elk ontwerp opnieuw worden gemaakt met garen op een geborduurde patch. Afbeeldingen die voorheen met de hand in een tijdrovend proces werden gemaakt, kunnen nu snel, digitaal gescand en computergestuurd worden, waarbij naaimachines met meerdere koppen meerdere kleuren garen tegelijk gebruiken.

Bij Borduurwerkdeal kunt u ook patches of badges laten borduren, klik hiervoor op de volgende link