Het hele jaar door hardlopen? Met deze tips blijf je altijd comfortabel!

Goede hardloopkleding zorgt ervoor dat het lopen vaak leuker wordt en blijft. ook als het regent of het buiten kouder is loop je lekkerder in een goede tight of goed hardloopjack. Mooie en goede hardloop kleding helpt ook om flitsende en lekkerder te gaan hard lopen, het kan dus een echte boost geven aan je zelfvertrouwen. Natuurlijk moet goede hardloopkleding wel aan een aantal eisen voldoen.

Tijdens de zomer heb je natuurlijk veel minder kleding nodig dan in de winter, een broekje en een singlet is meer dan genoeg. zo’n singlet is een shirt zonder mouwen, een soort hemd dus. Alle andere seizoenen vragen over het algemeen voor meer vragen zorgen. In het voorjaar moet je eigenlijk eerst even buiten aan gaan voelen wat de temperatuur is. Daarop moet je gaan beslissen of je gaat voor thermos kleding of normale kleding. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een extra jasje wat je op een gegeven moment uit kan doen, maar dan moet je het wel vast gaan houden of ergens achter laten.

Wat nog beter is, is om goed ademende kleding te kiezen die je deels kan openritsen en mouwen op kan stropen. Dit let altijd wel wat nauw. Verder is het ook nog de vraag of je lang of kort gaat hardlopen en of je gaat trainen of een trimloop hebt.

Warm of koud weer

De herfst is vergelijkbaar met het voorjaar. Ook tijdens dit seizoen moet je goed naar buiten kijken en voelen, daarop kun je het best je kleding aanpassen. Kleed je vooral niet te koud, want koude spieren zijn niet goed voor je. In de winter is het zaak om je warm te kleden, maar kijk hier ook goed bij uit. De kleding moet nog wel goed ademend blijven.
Dus wat is nu precies goede hardloopkleding? Dat is zeker nog niet zo gemakkelijk want ons land kan verraderlijk warm of koud zijn. het simpele antwoord is als volgt:

Warm weer – Zo weinig mogelijk maar een zweetshirt onder je runningsshirt plus hardloop pet is wel fijn
Koud weer – Laagjes zodat je eventueel een laagje uit kunt doen en makkelijk in je hand of (beter) in een ritsvakje of belt mee kunt dragen

Hardlopen en goede kleding

Wat doe je als je wilt gaan hardlopen maar je twijfelt over de kledingkeuze. Kleed ik me niet te warm of te koud, lastige vragen met keuzes die soms verkeerd uitpakken. Je krijgt het koud tijdens het lopen en zonder extra laagje is het dan echt niet leuk. Er is wel een soort van oplossing, waarover later meer.

Hardloopkleding

Je zal zien dat het eigenlijk heel simpel is om een goede kleding keuze te maken. In het begin van het jaar ben ik gaan hardlopen en we weten: het is super warm weer voor de tijd van het jaar en dus zag ik 2 lopers met een korte broek lopen. Nu zou ik dat zelf nooit doen maar het hoeft niet verkeerd te zijn. Als je een hele snelle 5 kilometer-intervaltraining doet midden op de dag in de zon dan kan ik het me voorstellen. Maar 1 van de lopers had zichtbaar de verkeerde kledingkeuze gemaakt. Hij liep echt bibberend rond. En dat kwam misschien nog wel door te weinig bovenkleding en niet zozeer door de korte hardloopbroek.

Ga naar buiten om te voelen

Ga echt even naar buiten hoe warm of hoe koud het is. Van binnen ziet het er bij zonnig weer vaak warmer uit dan het is. Dat weten we vaak nog wel maar andersom is het ook zo: Als het grijs “vies” weer is, dan is het vaak warmer dan je denkt. Een wolkendek zorgt voor weinig afkoeling van de aarde. Het loont dus echt de moeite om even naar buiten te gaan voordat je gaat lopen.

Windkracht

Als je dan toch buiten bent, voel even de wind of kijken door het raam verder weg naar de bomen hoe hard het waait. Dan maak jij de goede kledingkeuze bij het hardlopen.

Waar kan ik deze spullen halen

Op onze site is een groot aanbod aan goede kwaliteit hardloopkleding beschikbaar. Onder andere simpele shirts, singlets, jacks, ademende stretch pullover truien, shorts & lange hardloopbroeken. Al deze artikelen zijn in verschillende kleuren en maten beschikbaar en kunnen zelfs speciaal voor u geborduurd worden met uw eigen tekst of logo.  Perfect voor de individuele hardloop(st)er of vereniging.

Geef een reactie